Anrej Ďurík

Andrej Ďurík

1975, Trenčín

Andrej je jeden zo zakladajúcich členov Divadla Kolomaž v roku 1995.

Vyštudoval scénografiu na Divadelnej fakulte Akademie múzických umění v Prahe u prof. Jana Duška. V rámci štúdia pôsobil na ročnej stáži na prestížnej Central Saint Martins (University of the Arts London).

Spolupracoval s režisérmi Štěpánom Páclom Z prachu hvězd (Lenka Lagronová, Národní divadlo), Za vodou (David Jařab, Národní divadlo moravskoslezské), Scapinova šibalství (Moliére, Divadlo Petra Bezruče), Kazimír a Karolína (Ödön von Horváth, Divadlo Petra Bezruče), Modrý pták (Maurice Maeterlinck, Národní divadlo) a Jako břitva (Němcová) (Lenka Lagronová, Národní divadlo). Je tiež autorom scény v novej inscenácií Tři sestry, ktorú po Štěpánovi Páclovi režijne prevzal umelecký riaditeľ Činohry ND Daniel Špinar.

Pracoval tiež s Miroslavom Krobotom v Dejvickom divadle na inscenáciách Muž bez minulosti a Brian, v bratislavskej Astorke na Idiotovi a ve fínskom Mestskom divadle Kuopio na inscenácií Najal jsem si vraha. V Činoherním studiu v Ústí nad Labem vytvoril scénografie pre inscenácie Thomasa Zielinského Strange love, Separatisté, Soukromá vichřice a pre inscenáciu Chudí v lodži, Jaroslava Achaba Haidlera. S týmom troch režisérov připravil Poslední chvíle lidstva (Divadlo Komedie) a s Marianom Amslerom Top Girls (Západočeské divadlo Cheb).

Daľej vytvoril scénografiu pre odovzdávanie národných filmových cien Slnko v sieti (Slovenské národné divadlo), projekcie pre inscenáciu Orfeus a Eurydika v scénografii Borisa Kudličku (SND), podielal sa na monografii Borisa Kudličky Volume I. V roku 2012 vytvoril scénografiu pre odovzdávanie predávánie Výročných cien Akademie designu ČR Czech Grand Design v Stavovskom divadle.

  • PREDSTAVENIA
  • INÉ PROJEKTY
PREDSTAVENIA

Egon (réžia: Ján Šimko, 1995)
To je divadlo! (réžia: Kamil Bystrický, 2019)

INÉ PROJEKTY
Empty section. Edit page to add content here.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!